“Ik baalde als een stekker en paradeerde woest door het huis als een verwend kutkotertje uit Toddlers and Tiaras”

“God wat zijn we toch allemaal materialistisch” verzuchtte ik toen ik 4 jaar geleden terug kwam uit Zuid-Afrika. Na een paar weken te hebben rondgereisd, heb ik nog een maand de afstandsbediening van mijn tv niet aangeraakt. Langzaam maar zeker kwam mijn materialistische leventje weer op gang al had ik toen niet echt het budget om een luxe leven te lijden. Maar toch. Ik ging wel weer waarde hechten aan mijn kledingkast. Want wat kan al dat tastbare toch heerlijk aanvoelen. Zacht satijn van een nieuw romantisch setje à la Christine le Duc, dat plastic beschermlaagje dat je van je nieuwe mobieltje kan aftrekken, de geur van nieuwe leren schoenen en dat blije sprongetje dat je maakt als de deurbel gaat met een nieuw H&M pakketje. Ja hoor. Ik lijd er ook onder. Soms schaam ik me een beetje maar ik probeer me wel bewust te blijven van deze materiële dorst die ik heb.

Ik was begin dit jaar in de veronderstelling dat ik een flink bedrag zou terugkrijgen van de belastingdienst. 2012 had ik nog meer gewerkt dan in het jaar 2011 dus ik zou dit keer dan ook meer terug moeten krijgen. Toch? Niets bleek minder waar. Ik had juist teveel gewerkt waardoor ik nog maar een “kleine” 500 euro terug zou krijgen. Ik had natuurlijk in mijn hoofd al een rekensommetje gemaakt en bedacht wat ik met het geld zou doen. Nu zou ik maar 500 euro krijgen. Ik baalde als een stekker en paradeerde woest door het huis als een verwend kutkotertje uit Toddlers and Tiaras omdat ik de Grand Slam niet had gewonnen…image

Helaas heeft de vent daar ook onder moeten lijden met mijn gemekker. Vrijwel kort daarna voelde ik me misselijk. Ik walgde van mezelf. Hoe kon ik dit nou denken? Een beetje lopen klagen dat ik een aantal van mijn geplande aankopen nu een paar maanden zou moeten uitstellen. Ik ga nota bene naar Thailand deze zomer. Kap daar eens met dat gezeur.

Ik zou dolgraag de jackpot in de loterij winnen maar ik weet ook van mezelf dat dat nooit goed kan gaan. Als ik het geld heb, geef ik het uit. Ik sta een deel af aan goede doelen en ik spaar ook redelijk wat, maar ik geef meer uit. Ik weet ook dat als ik iets niet heb, dat ik het waarschijnlijk niet eens zal missen. Nadat ik terugkwam van Indonesië, anderhalf jaar geleden, had ik alleen nog de kleren die in mijn backpack zaten. Ik had Sander net leren kennen en ik was gelukkig. Dolgelukkig en dat ben ik nog steeds. Ik ben verder niet gelovig en ik bid dus ook niet… Maar ik dank wel. Dat we samen gezond zijn, een mooi dak boven ons hoofd hebben en we de mogelijkheid hebben om deze zomer naar Azië kunnen afreizen. Ik hoop toch net dat kleine stukje wijsheid te kunnen vinden daar.

Ik denk niet dat ik meteen zal minderen met mijn aankopen. Ik ben van mening dat ik nou ook weer niet buitensporig veel kleding en spullen aanschaf. Ik wil nog wel wat bewuster worden van alles wat ik heb en misschien wat minder hysterisch word als het een keertje wat minder is. Zoveel mensen die echt last hebben van de crisis, hun huis kwijt raken en ineens naar de voedselbank moeten met een kind op hun schouders… Holy crap, en dat in ons eigen ‘welvarende’ landje. Zonder enige financiële steun van familie kan ik gewoon studeren dankzij deze overheid, ik heb een baan waar ik met 12 uur per week een prima bijverdienste heb. Ik moet echt wat minder zeuren. Wat heb ik het toch goed.

Hier nog even een foto van ons lelijke uitzicht vanuit onze woning

One Comment on “Material girl in a material world

  1. Leuke blog, en heel herkenbaar. Zeker toen ik terugkwam vanuit Thailand. Geen make-up, geen kleding. Met kleding heb ik het nog steeds: zoveel kleding hoef je niet te kopen! Ik had al een hele kast vol, dus ik probeer alles opnieuw uit te vinden in plaats van nieuw te kopen.

    Leuk 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s