(Source: fotodub.tumblr.com | Bangkok Railway Station)

Ik begin echt enorm ongeduldig te worden. Over 17 dagen vlieg ik naar Thailand en ik zit al driftig door mijn Lonely Planet en Insight Guides heen te bladeren voor de beste hotspots en bezienswaardigheden in Thailand. Ik weet toch wel dat de helft van de dingen die ik op mijn lijstje zet vervangen zullen worden door totaal andere activiteiten maar goed… Voorpret is wel leuk! En het is absoluut niet verkeerd om te weten wat een land te bieden heeft voor je er na toe gaat. Onderweg ontmoet je een hele hoop andere reizigers en allemaal hebben ze ook wel advies te geven waar je naar toe moet gaan. Toch zijn er een aantal klassiekers die je niet mag missen. Je gaat ook niet naar Parijs zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Nadat je je weg hebt gevonden tussen alle duwende en zwetende mede-toeristen hoef je er ook echt geen tweede keer weer heen. Maar je hebt de Eiffeltoren wel gezien. Zo zal het waarschijnlijk ook gaan in Bangkok. Ik zou het jammer vinden om de hoogtepunten te moeten missen.

Zaterdag 24 mei vliegen we rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok met China Airlines. Hopelijk kunnen we zitplaatsen met extra beenruimte klaarspelen omdat het ook Sander zijn verjaardag is. Even wat charmes in de strijd gooien. Zondagochtend landen we heel vroeg in Bangkok. Deze dag is er nog genoeg tijd om dingen te zien al verwacht ik geen wandeltour van zes uur omdat ik dan nog last heb van een jetlag. Want ik heb last van jetlags. Verschrikkelijk. Ik word er humeurig van en loop wat met een half misselijk gevoel rond van de vermoeidheid. Van de maandag verwacht ik dat het wel is bijgetrokken en wil ik dan ook heel graag de highlights van Bangkok zien. Voor dinsdag hebben we een alternatieve fiets- en boottour geboekt die ons de andere kant van Bangkok zal laten zien. Woensdag zullen we Bangkok verlaten. Hoe de reis er vanaf dan uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Ik wil in elk geval via Hua Hin kijken of er wat moois te doen is in deze omgeving in de grote natuurgebieden en vanaf dit punt dan verder doorreizen naar het zuiden. Door haar Chumpon om daar op de boot te stappen naar Ko Tao. 6 juni komen we aan op Ko Pha-Ngan zodat we in elk geval het Half Moon Festival kunnen meemaken. Ook een van de dingen die je eigenlijk moet hebben gezien in Thailand. Daarna zullen we via Ko Samui het land oversteken naar Phuket of Krabi en de laatste dagen een beetje gaan eiland hoppen. We vliegen in elk geval vanaf Phuket terug naar Amsterdam met een tussenstop in Bangkok.

Dit is dus globaal onze planning. 4 dagen Bangkok, door naar het zuiden. 6 juni Half Moon Festival en 14 juni ’s avonds laat de vlucht terug naar huis. Hoe we alles daar tussen gaan invullen willen we ter plekke gaan bekijken. Hebben jullie nog tips dan hoor ik het natuurlijk graag! Ik hou ook van kleine, lokale bezienswaardigheden, Thais koken en aparte activiteiten. Ik heb er SUPER veel zin in maar om eerlijk te zijn omschrijven deze woorden bij lange na niet hoe ik me voel. Het zal ongetwijfeld een fantastische levenservaring worden waar ik nog heel veel plezier van zal hebben. Reizen is voeding voor de ziel.
~ “The world is a book and those who do not travel read only one page.” – St. Augustine

Heel veel liefs,

Susan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s