Vandaag reis ik naar Amsterdam om een interview te doen met Ginney Noa van Onatah Clothing. Ik geef het toe: ik ben een klein beetje nerveus maar gezonde spanning hoort er altijd een beetje bij. Via een bloggersnetwerk kwam ik uit bij Onatah; een kledinglijn waarin de natuur en cultuur centraal staan. Het merk sprak mij meteen aan. “We are a team without comfort zones.”  Ik was nieuwsgierig geworden naar de persoon die achter Onatah zit en vandaag ontmoet ik de 21-jarige schone uit Spijkenisse die vorig jaar met deze kledinglijn is begonnen.

De kaneelgeur van Chai Tea  en een zoete walm van een Caramel Macchiato overspoelt me wanneer ik de Starbucks op Amsterdam Centraal binnen stap. Een schel geluid van een melkopschuimer overstemt het geroezemoes van pratende mensen. Het is een relatief kleine plek voor een Starbucks maar er staan een aantal tafeltjes waar ik een rustig interview kan houden. Ik ben wat aan de vroege kant en bestel vast een kop thee. De afgelopen week ben ik bezig geweest om te kijken wat ik al kon vinden over Ginney rondom haar social media. Mijn eerste indruk is dat ze een hele eigen stijl heeft en er altijd wel goed uitziet op haar foto’s.  Mede daardoor heb ik vandaag iets langer voor mijn kledingkast gestaan. Beetje een afknapper als ik in mijn sweatpants aan zou komen zetten.

Ginney Noa
Ginney NoaNiet heel veel later komt Ginney binnen gelopen. Ze draagt een jasje van imitatiebont met een paar sneakers eronder. Ze bestelt een mierzoete aardbei Frappuccino want ze houdt absoluut niet van koffie. Hoe komt een bezige bij als zij de lange dagen dan door? “Meestal leef ik op Red Bull hoor”, zegt ze lachend, “ik weet dat het troep is maar koffie vind ik gewoon niet lekker.” Dat Ginney geen rustig leven leidt wordt al gauw duidelijk. Inmiddels zit ze acht jaar op het Grafisch Lyceum in Rotterdam en heeft ze daar drie diploma’s behaald. In het weekend werkt ze in een nachtclub en tot slot heeft ze dus sinds een jaar een eigen succesvolle kledinglijn. “Soms is het wel lastig om alles in balans te houden en ik merk dat ik soms redelijk gestrest ben om alles rond te krijgen. Gelukkig helpen mijn moeder en mijn zusje me zo nu en dan wanneer het even teveel lijkt te worden.”

Friends and family
Ze werkt nu hard aan haar carrière maar als kind was ze best wel rebels. “Ik was echt heel stout en vervelend. Ik wilde ook nooit luisteren en op mijn vijftiende was ik al meer aan het stappen dan mijn leeftijdsgenootjes. Gelukkig is het allemaal goed met me gekomen maar soms doe ik nog wel eens dingen waar ik later dan aan twijfel…” Ginney komt uit een gezin van vier en is zelf de jongste. Haar ouders zijn nog gelukkig samen en ondersteunen haar in de ontwikkeling van haar bedrijf. “Mijn moeder is ook modeontwerpster geweest dus die vind het ook erg leuk wat ik doe. Ik ben wel echt opgegroeid met mode en creatieve dingen. Al ben ik wel eerst begonnen met mijn school in de zorg maar ik kwam er gauw achter dat dat niet mijn ding was.” De creatieve kant van Ginney kwam in de loop van haar studietijd steeds meer tot ontwikkeling. Van media & magazines naar grafisch vormgeven en tot slot dan als eindstation mode & trends. Misschien nog een hbo opleiding? “Nee ik ben er echt helemaal klaar mee”, verzucht ze,  “ik doe het best goed met mijn 21 jaar en mijn eigen bedrijf. Boekhouden vind ik nog lastig. Dat zou ik nog kunnen leren maar het liefst wil ik daar gewoon iemand voor gaan inhuren.”

Onatah Clothing
Nog een aantal maanden stage te gaan en dan is Ginney echt klaar met school en kan ze zich volledig richten op Onatah. Maar hoe is Onatah nou eigenlijk ontstaan?  “Het is eigenlijk begonnen met mijn vriend twee jaar geleden. Hij is heeft een heel erg natuurlijke leefstijl terwijl ikzelf heel erg materialistisch was. Door hem ben ik me gaan realiseren dat het ook heel tof is om op een andere manier naar de wereld te kijken. Ik ben nu positiever en behulpzamer geworden en ga nu bijvoorbeeld ook heel anders om met mijn eten. Het idee voor Onatah lag er en heb toen mijn vriendin gevraagd of ze dit samen met mij wilde gaan doen. Zo is Onatah eigenlijk begonnen.” Alle shirts van Onatah zijn nu biologisch. Ook hier weer heeft haar vriend haar geholpen om dit te organiseren. “Het is voor mij nu wel heel belangrijk om voor biologisch te gaan omdat dat aansluit op de boodschap die ik wil geven. Het gaat om de bewustwording van de dingen die je doet. Het was niet makkelijk om te organiseren want de productiebedrijven leveren alleen nog in kleine oplages. Dat komt simpelweg omdat er nog niet genoeg vraag naar is. Het is daarnaast ook iets duurder. Maar ik vind het belangrijk en heb de prijs van de shirts gewoon hetzelfde gehouden van voor dat ik met biologische shirts begon. Ik wil niet dat mijn klanten daarvoor moeten opdraaien.Wat ook fijn is aan het biologische katoen is dat de stof iets zachter is waardoor het lekker zit.”

Onatah Clothing
Now and then
Over alles lijkt Ginney goed te hebben nagedacht. Ze moet wel even lachen want het opstarten ging niet altijd even makkelijk. “In het begin werkte ik niet op orders en kocht ik gewoon maar wat in. De ene keer willen mensen heel veel maten S en dan weer maat M dus je houdt elke keer wat over. Dan moet je daar weer een manier voor zien te vinden omdat te verkopen. Dat vond ik eerst wel lastig. Ook de naam Onatah heeft heel lang geduurd voordat ik daar op kwam. Onatah is indianentaal voor  ‘van de aarde’ maar dat is niet iets waar ik snel op ben gekomen.” Het klinkt alsof Ginney best spiritueel is ingesteld. “Ik weet nog te weinig en wil me er veel meer in gaan verdiepen maar het is lastig om er zo in te rollen. Ik ben ook niet gelovig opgevoed maar mijn interesse is wel groot. Ik ben me er bewust van dat ik voorzichtig moet zijn als ik bepaalde culturen of religies in mijn kledinglijn wil verwerken om te voorkomen dat ik misschien mensen beledig. Ik weet zelf nog niet precies waar ik in geloof, maar ik geloof wel dat er meer is dan wat we met het oog kunnen zien.” Het idee van Onatah lijkt te werken en de kleding verkoopt goed. Voorlopig valt er nog genoeg inspiratie te halen als ze zich blijft richten op deze thema’s.

Onatah ClothingWaar verwacht Ginney de komende vijf jaar naar toe te gaan met Onatah? “Ik wil eigenlijk na mijn studie een wereldreis gaan maken en me daar laten inspireren door wat ik tegenkom. Hoe ik dit tijdens mijn reis ga organiseren daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Ik weet niet of ik het dan een jaar stop of misschien iemand kan trainen die de taken van mij kan overnemen. Dat is lastig aangezien ik alle designs zelf doe. Als einddoel wil ik dolgraag in het buitenland aan de slag en Onatah uitbreiden.” Voor dat eenmaal zo ver is gaat Ginney volgende maand voor het eerst naar de Verenigde Staten. Een welverdiende vakantie. En Onatah? “Even geen werk of stress! Ik ga wel bloggen en wat fotoshoots doen maar vooral. Heel. Veel. Ontspannen.

 

De shirts van Onatah clothing kun je bestellen op www.onatah-clothing.comVolg Life Junkies op Facebook en Onatah op Instagram en krijg gratis verzendkosten op je volgende bestelling met de code Freedelivery01.

onatah header

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s