How to survive Bangkok in 5 ways. Ja gewoon niet. Niemand “overleeft” Bangkok. De stad vreet je op trekt je koppie onder. Bangkok is immens. Ik dacht dit wel ff stoer te doen met mn reiservaring: “zal wel net zoiets als Jakarta zijn,” maar dat is toch appels met peren vergelijken. Bangkok is weer totaal iets anders. Er is maar een manier om hier mee om te gaan en dat is door je volledig onder te laten dompelen en over te geven aan het grote monster dat Bangkok heet.

Goed even terug naar het begin. We wilden ons in elk geval zo min mogelijk stress bezorgen dus kozen we voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangkok. Ook hadden we nog een hotel geboekt naast Schiphol zodat we op ons dooie gemakje op de dag van vertrek konden lopen naar de gate. Beste beslissing ooit! We hadden al online ingecheckt dus we hoefden ook niet drie uur voor tijd aanwezig te zijn. We mochten onze eigen zitplaatsen uitkiezen dus we zaten bij de exit met extra beenruimte. Dubbel winnen. Wil ik wel even een oproepje doen aan alle ouders: indien je koter een neiging tot non-stop schreeuwen heeft, neem dan alsjeblieft geen non-stop vlucht.
image

Neem lekker een reis met een tussenstop in Dubai zodat de kleine duivel een uur zijn energie eruit kan rennen op t vliegveld. We zaten dus in dezelfde rij met drie koters van een jaar of vijf en de hele vlucht schreeuwen alsof hun leven er van af hing. Dat was iets minder winnen. Verder, China Airlines, prima om mee te vliegen. Top!

Vanmorgen rond 7 uur landden we op Bangkok. Ik verwachtte dat het vliegveld vol zou staan met militairen vanwege de coup, maar dat viel dan nog mee. We namen een taxi naar het hotel en we konden gelukkig binnen een klein uurtje al in onze kamer.

image

We crashten bekaf op ons bed neer en na een uur stond er ineens een Thais mannetje in onze kamer met vers fruit. Ik weet niet of dit een soort welkomstgeschenk van het hotel was, maar ik ben blij dat ik een broek aan had tijdens het slapen. Hij liep zo naar binnen! Uiteindelijk hebben we tot een uurtje of 3 liggen manden en besloten we op eigen houtje de stad wat te gaan verkennen.

Met een tuk tuk hebben we een paar rondjes gereden maar al gauw bleek het een soort scam te zijn. We moesten sowieso nog uitzoeken hoe we over een aantal dagen naar Hua Hin gaan dus de lieve tuk tuk chauffeur bracht ons wel even naar een “goed reisbureau”. Daar konden ze wel een busticket (4 uurtjes rijden) met hotel voor ons regelen voor slechts 8000 baht! Ja dat gingen we dus mooi ff niet doen he? Een busreis kost ongeveer zo’n 160 baht (thank you Lonely Planet).

image

Er ging al wel gauw een lampje branden dat er iets niet klopte, en na het reisbureau smeekte de chauffeur ons om naar een een of andere mall te gaan waar hij dan gratis coupons kon krijgen. Heel vaag verhaal in elk geval. We hebben ons af laten zetten bij de MBK mall waar we lekker hebben gegeten. Hier waren dan wel weer veel militairen te vinden. Elke vijf meter stond er een militair opgesteld. Gek genoeg is de sfeer totaal niet grimmig. Ze vinden het zelfs prima als een toerist met ze op de foto wilt. Ik voelde me in elk geval wel veilig.

image

Na een paar uurtjes begon ik te merken dat het even een beetje te overweldigend was. Ik liep iets te ambitieus de trap op bij de skytrain en kreeg het meteen benauwd. Ik was nog niet helemaal gewend aan de hitte en de jetlag werkte ook niet echt mee. Daar stond ik dan temidden van de enorme gebouwen, de hitte en de felle verlichting van de immense shoppingcenters. We namen een tuk tuk terug en nu liggen we even bij te komen van deze eerste dag Bangkok. Even goed uitzoeken waar we morgen naar toe willen gaan, maar mooi zal het in elk geval wel worden. Nu ik het teruglees merk ik dat ik geen zinnig woord meer kan uitbrengen. We zijn veel te moe en Sander is inmiddels als een echte Al Bundy in slaap gevallen met de afstandsbediening in zijn hand. Alsjeblieft. Dit is mijn meest waardeloze blogpost ever. Slaap lekker.

20140525-212845-77325581.jpg

2 Comments on ““Meest waardeloze blogpost ever”

  1. Leuk om te lezen! Het is dus niet zo waardeloos… Dat van die tuktuk is alleen niet vaag hoor. Ze kunnen je gratis of voor heel weinig een tour-around-the-city aanbieden omdat ze hier van bedrijven geld voor krijgen. Als hè gewoon betaald is er niets aan de hand en gaan ze waar jij hern wilt. Welkom in BK!

    Like

    • Dankjewel Peter voor je reactie. Ja t leek ons inderdaad een vrij logisch verband zoals je dat uitlegt. Ach en t is ook wel weer apart om zoiets mee te maken :’)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s