Tweemiljoenmiljard jaar geleden ben ik deze blog begonnen en sindsdien is het stil. Overdrijven is ook een vak en als ik mijn geld ermee kon verdienen dan was ik nu tweemiljoenmiljard eurootjes rijk. Goed. Het is inderdaad een maandje stil geweest en ik kan niets anders zeggen dat ik een tijdje door het leven ging als Toos Inspiratieloos. Tijd voor een kleine update.

Lekker DIY schoolspullen knutselen!

Lekker DIY schoolspullen knutselen!

Mijn jaartje “vakantie” is dan nu eindelijk voorbij en inmiddels ben ik alweer bijna aangekomen aan het einde van collegeweek twee. In februari heb ik een poging gedaan tot het herpakken van mijn studie maar dat eindigde niet echt in een succes. In overleg met mijn lieve slb-docente Judith besloot ik om het half jaartje nog even vrij in te vullen en dan in het nieuwe curriculum in te stromen vanaf september. En wat ben ik blij met deze keuze. Eigenlijk mag ik wel even flink in mijn handjes knijpen hoeveel geluk ik elke keer heb als het op mijn studieloopbaan aankomt.

Lekkor baaabekjoen sondah regols

Lekkor baaabekjoen sondah regols

Normaliter geldt er voor de opleiding journalistiek een loting recentelijk hebben ze daar ook nog een toelatingsexamen aan toegevoegd. Niet in het jaar dat ik begon met studeren. Geen loting, geen gedoe. Niks. Dat was net dat ene jaar nadat de opleiding een negatieve accreditatie kreeg… Waar ik dan nu weer de vruchten van pluk nu de opleiding op scherp staat. Inmiddels is de beoordeling weer bijgetrokken en worden de vergeven diploma’s vanaf heden weer als waardig beschouwd.  Verder heb ik een jaar extra studiebeurs gekregen omdat ik dus voor een langere tijd ziek ben geweest waardoor er verder niks verloren gaat voor mij. Dat scheelt ook weer. Tot slot heeft het jaartje ziek zijn er toe geleid dat ik nu in een nieuw curriculum ben geplaatst. Ik moet zeggen: het is enorm verfrissend! In plaats van vijf of zes losse vakken met ieder een eigen tentamen en verslag (waarbij je stuk voor stuk zo’n heerlijke SWOT-analyse voor mag schrijven) werk je nu voornamelijk aan een groot crossmediaal achtergrondverhaal: een artikel gekoppeld met een kort videofragment een een audio-interview. Het hele product wordt voor meerdere vakken beoordeeld. Top!

Collegeselfie

Collegeselfie

Tot slot mag ik over een half jaar al mijn afstudeer richting kiezen: audiovisuele journalistiek of geschreven journalistiek. Ik was hier eerst wat huiverig voor maar nu begin ik er wel naar uit te kijken. Beide keuzemogelijkheden zijn crossmediaal maar heeft op één de nadruk. In jaar drie mag ik dan mijn minor kiezen en heb ik een half jaar stage. In jaar vier mag ik als afstudeerproject een eigen journalistieke productie in elkaar gaan knutselen. Hier kijk ik het meeste naar uit. Ook probeer ik mezelf er van te overtuigen om mijn stage in Londen te gaan volgen. Al moet ik toegeven dat een half jaar de grens over gaan me toch wel erg spannend lijkt!

Vergeleken met een half jaar geleden voel ik me dit keer wèl klaar! Ik voel me fris en uitgerust en ga weer met plezier de trein in naar school. (Even niet meegerekend dat mijn colleges pas na twaalf uur beginnen). Stiekem luister ik naar Katy Perry’s Roar wanneer ik opsta, en sluit ik de dag af met Eye of the Tiger. Was het leven maar een film. Dan was mijn douchebeurt in de ochtend net zo spannend als een scene uit American Psycho en een treinrit net zo grappig als Madagascar.

(ps. voor deze laatste zin ging ik googelen voor inspiratie met de zoekterm ‘most erotic shower scene’. Het is laat. Ik weet het. Maar er bestaat dus een site met een verzameling van alle films en zijn sexscenes mèt omschrijving. Iemand moet het vuile werk doen. Hier de link en veel plezier op deze late uurtjes: http://www.filmsite.org/sexinfilms-index.html)

One Comment on “Studiegelukjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s