Inmiddels zijn we alweer 4 dagen in het nieuwe jaar, dus het leek me een goed moment om even terug te blikken op wat mijn mooiste jaar ooit is geweest. Juist met name omdat de laatste paar weken behoorlijk stressvol zijn geweest, helpt het mij om aan het eind van de dag mijn zegeningen te tellen en met een grote glimlach in slaap te vallen. En wat een heb ik een fantastische 12 maanden gehad.

 

Bye bye NatGeo

In januari sloot ik mijn stageperiode af bij National Geographic. Een half jaar lang liep ik mee op de redactie van het tijdschrift waar ik de ruimte kreeg om alle soorten verhalen en reportages te schrijven. Zelden heb ik zulke leuke collega’s gehad en zo nu en dan wip ik even binnen op de redactie aangezien het kantoor om de hoek zit. Ik mis oprecht mijn nerdy-gekke collega’s.

 

Hoi ik ben Susan en vandaag was ik voor NatGeo op bezoek bij de Marine op de Zr.Ms. Rotterdam. En nee dat is niet in Rotterdam, maar bij Texel. Dit was mijn spreekbeurt. Doei.

Hoi ik ben Susan en vandaag was ik voor NatGeo op bezoek bij de Marine op de Zr.Ms. Rotterdam. En nee dat is niet in Rotterdam, maar bij Texel. Dit was mijn spreekbeurt. Doei.

 

Zwollywood

In het tweede semester was ik noodgedwongen om weer een half jaartje in Zwolle te gaan wonen aangezien ik geen studenten-ov meer heb. The perks van een tweede studie. Ik zag er in het begin best wel tegenop omdat ik inmiddels al zo’n 20 keer ben verhuisd in mijn leven en er onderhand wel een beetje klaar mee ben. Maar goed, ik maakte inmiddels ook deel uit van het bestuurlijke team bij Uitgelicht dus een half jaartje nog even goed betrokken zijn bij mijn studievereniging leek me een mooie laatste toewijding tot het student-zijn. Ik woonde enkele maanden op het Talentenplein waar ik regelmatig in mijn pyjama bij studiegenoten langskwam voor een potje gamen of om een fles Gin wegzetten terwijl we net een paar uur gesport hadden. Ik sloot deze periode af met een knaller van een uitzending bij Uitgelicht waar ik Matthijs van Nieuwkerk mocht interviewen. Die avond vierden we het succes van Uitgelicht met een barbecue, kampvuur en Weerwolven van Wakkerdam in het gezelschap van de hele Uitgelicht-familie en een lekkere biertjes. Ik zal deze avond nog lang herinneren.

 

Heldenteam @ Uitgelicht

Heldenteam @ Uitgelicht.

 

Surf’s up in Bali

In juni verhuisde ik weer terug naar mijn studio in Amsterdam en de week erop vloog ik met mijn vriend naar Bali. Op de dag van vertrek kregen we te horen dat Sander een nieuwe baan had dus we hebben heerlijk genoten van dit succes op vakantie. Voor mij was het de tweede keer, maar aangezien Sander er nog niet was geweest, hebben we nog een kleine rondreis gemaakt. We hebben gesurft, zijn ziek geworden, hebben nog meer gesurft en intens veel gegeten. Indonesië is geen Indonesië zonder veel eten. We hebben zo genoten dat we het aankomende jaar weer willen gaan. Veel heb je eigenlijk ook niet nodig: een klein huisje, een surfboard en je dagelijkse nasi’tje bij Warung Kampung om te hoek en je bent gelukkig.

 

Uluwatu beach.

Uluwatu beach.

 

@ Legian beach.

@ Legian beach.

 

The start of something new

In september startte ik met mijn premaster journalistiek op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik miste de afgelopen 3 jaar theoretische diepgang en wat uitdaging en waar ik om vroeg, vond ik hier op de VU. Het is zeker even bikkelen, aangezien een reguliere premaster een jaar duurt en ik het weer zo nodig in een half jaar moet doen. :p De eerste periode volgde ik nog maar 1 vak waardoor ik nog genoeg tijd had voor freelance werk. Dit kwam erg goed uit, want in oktober kreeg ik een once in a lifetime opportunity: ik mocht live verslaggeving doen over de Marslanding van de ESA voor National Geographic Channel vanuit Darmstadt, Duitsland. Mijn televisiedebuut! (Als ik FoxKids even niet meetel).

 

National Geographic Channel LIVE 19 oktober 2016 (Link volgt nog!)

Gaan met die banaan!

 

Tot slot sluiten we het jaar af met het nieuws dat Sander een nieuwe woning heeft in Amsterdam die ik binnenkort ook zal gaan betrekken. Een prachtig appartement van 85 vierkante meter, NAAST de VU genaamd Summertime. Komt goed uit, want in januari doe ik een onderzoekspracticum waarvoor ik gewoon 40 uur per week op de VU aanwezig moet zijn. Kan ik kruipend van studie-ellende naar huis.

Nu klinkt het als een perfect jaar en gevoelsmatig is dat het ook, maar het ging niet zonder de nodige uitdagingen. In het voorjaar overleed mijn lieve tante waar ik best wel even voor moest slikken. Ook was het tweede semester echt een zware periode in de zin dat we als derdejaars studenten enorm aan het worstelen waren met de invulling van het curriculum. Hierdoor heeft meer dan de helft het gewoon niet gehaald en het zal ook een klein clubje worden met wie ik het komende half jaar ga afstuderen. Ook op de VU loop ik tegen de nodige uitdagingen aan: doordat ik in periode 1 maar 1 vak volgde, had ik er in periode 2 ineens 3. Om even inzicht te geven in de studielast: voor 1 vak staat 20 uur studeren per week en zoveel uur was ik er ook echt mee bezig. In december was ik dus even flink de sjaak met alle tentamens en deadlines. Ik kon niks anders doen dan toegeven aan de wekelijkse zenuwinzinkinken en het ‘maar gewoon zo te laten zijn’. Ik eindigde deze periode met een loodzware verhuizing, beloond met een goeie borrel tijdens kerst en oud en nieuw.

 

20170104_102438

 

En zo komt er een eind aan mijn 2016 en ik hoop dat 2017 nog zo rijk vol ervaringen mag zijn. Ik typ dit verhaal in een nieuw huis met nog onuitgepakte dozen, maar het begint inmiddels ergens op te lijken en het is zowaar bewoonbaar. Ik geniet nog even van mijn laatste dagen kerstvakantie c.q. collegevrije periode. Helaas moet ik nog een hoop literatuur lezen voorafgaande komende collegeweek, maar de rust is wedergekeerd en stap met volle moed het nieuwe jaar in. Zonder al te concrete goede voornemens. Gewoon genieten van het leven. 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s