Vorige week verscheen nog een alarmerend bericht dat de Champagne zoals we die kennen dreigt te verdwijnen. Nederlandse wijnboeren daarentegen verwachten dit jaar een topoogst. LXRY ging kort in gesprek met Dik Beker, bestuurslid van Vereniging Nederlandse Wijnproducenten.

Terwijl half Nederland in juli massaal naar de kuststreken trok om verkoeling te zoeken voor de hittegolf, groeiden de Nederlandse druiven door het warme weer sneller dan normaal. April, mei en juni waren fantastische maanden, maar regen is uiteindelijk wel noodzakelijk. De regen die afgelopen dagen viel, is nog lang niet genoeg geweest. Dik Beker: “Zoals je misschien bij het KNMI hebt gezien, hebben we dit jaar te maken met een neerslagtekort. Willen we een ideale oogst, dan zullen we daarnaast ook gematigd warme dagen moeten hebben en koele nachten.”

We mogen dan niet langer uit ons bed smelten zoals in de nachten van de hittegolf, het is nog steeds te warm. “We zullen dan echt nachttemperaturen onder de 10 graden moeten hebben. 2016 was dat betreft echt een topjaar. Tot nu toe hebben we echt super weer gehad, maar de belangrijkste periode zijn de laatste zes weken. Die periode breekt nu aan.”

Lees de rest van het artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s