Arturo Dalhuisen is chefkok van restaurant The White Room in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky dat amper drie jaar geleden opende. Binnen no time haalde hij zijn eerst Michelinster binnen. Wie was de kruiwagen van Arturo? In Grand Café Krasnapolsky vertelt de nuchtere chef uit het oosten over zijn Amsterdamse avontuur. Voor hem is dit eigenlijk nog maar het begin.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Esther Quelle

Wat was jouw aller eerste job?

“Mijn ambitie was altijd al koken en daarnaast was ik ook begonnen als voetballer, maar ik kreeg uiteindelijk een blessure. Mijn spieren groeiden sneller dan mijn knieschijven en dat remde elkaar dus af. Toen moest ik met voetballen stoppen en ben ik 100 procent voor het koken gaan. Ik heb nooit iets anders gedaan.”

 Wat voor advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

“Zorg dat je jouw opleidingen goed afrond en focus daarop. En beheers meer talen. Ik ben jaloers op mensen die gewoon vloeiend Spaans of Italiaans spreken. Met een beetje opletten had ik daar misschien verder mee kunnen komen. Ik heb nooit iets met school gehad. Ik was meer iemand die in de praktijk super goed was en met hakken over de sloot zijn theorie haalde. Als ik die jongen tegenover me zou hebben zou ik dus zeggen: doe iets meer aan school. Daar heb je later echt wel wat aan.”

Wie was jouw kruiwagen?

“Dat is voor mij echt Jacob Jan Boerma geweest. Hij heeft me toch wel gevormd en gemotiveerd. Door hem heb ik de guts gehad om altijd tot het einde door te gaan. Hij heeft mij op een gegeven moment hier in The White Room neergezet. Ik denk dat dat het laatste duwtje is geweest waardoor ik carrière ben gaan maken. Ik ben blij dat ik die stap heb genomen, want ik wilde het eerst niet. Ik dacht: Amsterdam… Ik kom uit het rustige oosten en dan zit je ineens midden op Dam Square een restaurant te runnen. Maar dat heeft goed uitgepakt en nu zijn we alweer 3 jaar verder.”

De rest van het artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s