Slapen in een boeddhistisch klooster, Japan

Koyasan, een klein plaatsje in het midden van het hoofdeiland van Japan, is bij uitstek geschikt om te ervaren hoe het is om als een monnik in een boeddhistische tempel te leven. Sommige tempels bieden verblijfplaatsen aan pelgrims en toeristen, zogeheten shukubō. Je slaapt hier in eenvoudige traditionele kamers met tatami vloeren (matten gemaakt van rijststro) op dunne futon matrassen op de grond. 90 minuten verwijderd van het met neon verlichte Osaka, vind je hier rust en eenvoud zoals je die nergens anders zult vinden.

Ontwaak met het geluid van Japanse esdoorns die ritselen door de wind. In de verte hoor je een zachte gong die monniken signaleert om aan het werk te gaan. Om 06:00 is het tijd voor het ochtendritueel waar gebeden wordt en je gezamenlijk geniet van een vegetarisch, soms veganistisch ontbijt. Deze ‘shojin ryori’ maaltijden worden bereid met ingrediënten uit de omgeving en doen bijna culinair aan. Het diner wordt geserveerd in je kamer waar je futon heeft plaatsgemaakt voor een kotatsu. Of je hier nu komt voor een meerdaags verblijf bestaande uit esoterische meditatie, of slechts voor 48 uur wilt proeven van het pure Japan, het is een ervaring die je ongetwijfeld het meest zal bij blijven van het land van de rijzende zon.

eng.shukubo.net

Meer bijzondere locaties om te slapen? Check de rest van het artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s