Martijn Wanrooij is bij Masters of LXRY kind aan huis. Door jarenlange toewijding, discipline en doorzettingsvermogen wordt Wanrooij Gallery nu internationaal op topniveau erkend als een kunstgalerie waar kunstgrenzen en dogma’s worden doorbroken. Wie heeft hem bijgestaan in de weg naar zijn succes?

Wat was jouw allereerste baan?

“Dat is grappig, want ik heb nog nooit iets anders gedaan. Ik kwam dankzij mijn vader al vroeg in aanraking met kunst – hij was kunsthandelaar. Eigenlijk wilde ik acteur worden… Toch voelde ik me wel geïnspireerd door hem en ben ik uiteindelijk toch in de kunst terecht gekomen. Verschil is wel dat mijn vader meer van de oude kunst is en ik me focus op de hedendaagse kunst.”

Lees ook: Oude en moderne meesters verenigd

Wat is je aller grootste passie in je vak?

“Dat ik mensen in aanraking mag laten komen met kunst. Ik probeer een zo groot mogelijk publiek te bereiken en ik zie Wanrooij Gallery niet alleen als een galerij, maar meer als een platform. In 2007 nam ik voor het eerst deel aan Masters of LXRY, wat begon met een kleine stand. Het is voor mijn galerij een soort uitstapje.

We leven in een tijd van hoogconjunctuur en mensen kopen liever kunst dan dat ze hun geld op de bank zetten. Maar ik zeg daarbij wel: daarvoor moet een band worden opgebouwd en ik wil eigenlijk alleen kunst verkopen als je er echt in geïnteresseerd bent en niet omdat het louter als investeringsmogelijkheid wordt gezien. Ik wil erom bekend zijn dat ik mensen echt kan helpen in de wereld van kunst.”

De rest van het artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s