Gister waren wij aanwezig op Schiphol om de allernieuwste privéjet van NetJets, de Cessna Citation Latitude te testen. Sinds 2016 heeft NetJets al zestig zakenjets aan de Europese vloot van 200 mid-size Latitudes toegevoegd. Dit jaar hopen ze daar nog 24 aan toe te voegen en sinds deze maand kunnen nieuwe klanten zich aanmelden om een toestel te “kopen”. Prijskaartje? €16 miljoen euro. Of een deel ervan. Lees met ons mee.

Het regent pijpestelen wanneer we de KLM Jet Center op Schiphol binnenrijden. Een privéjet stijgt in de verte op, terwijl een witte Lamborghini van de vermoedelijke passagier wordt ingeladen en teruggereden. Op de kleine parkeerplaats staan meerdere pk-parels te poseren. Het mag dan een van de meest grauwe dagen uit deze zomer zijn, dankzij de rij Bentley’s, Lamborghini’s en Ferrari’s ziet deze locatie er een stuk aantrekkelijker uit dan de P3 van Schiphol op een zonnige dag. Ook voor wie geen zin heeft om met zijn bolide naar het vliegveld te rijden, kan bij NetJets een van-deur-tot-deur-taxiservice krijgen.

Een kleine persselectie vliegt deze ochtend mee en later deze dag is er een besloten kennismaking met potentiële klanten. Wie dat zijn? “Dat zijn namen die we nooit zullen delen” zegt Tom Ville van NetJets lachend. “Op dit moment hebben we in Nederland zo’n 50 klanten. Vandaag komen er 30 potentiële klanten kijken. Het zou zomaar eens een hele goede dag kunnen zijn!” Maar de vraag is natuurlijk hoeveel daarvan uiteindelijk een koop zullen doen. Nederlanders die het zich kunnen veroorloven zijn namelijk bang om als opscheppers over te komen, maar de Nederlandse klanten die vliegen bij NetJets, vliegen wel het vaakst. Het Verenigd Koninkrijk is met zijn 200 klanten de grootste afnemer bij NetJets.

“Forget about the pricetag”

Wat is nu het echte prijskaartje van zo’n toestel? Wie 100% eigenaar wil zijn, betaalt €16 miljoen euro. Dat is exclusief piloot, verzekering, onderhoud, brandstof en alles wat erbij komt kijken om in het bezit te zijn van een privéjet. Bij NetJets wordt je deeleigenaar door 1/16 deel te betalen. Daarnaast betaal je nog een vliegtarief van €7000,- per uur. Een soort prepaid abonnement op privé vliegen dus. Je bent daarnaast wel verplicht een minimum van zo’n 25 vlieguren af te nemen, wat gelijk staat aan 5 retourtjes. Een fiks bedrag voor de meeste mensen, maar zeer aantrekkelijk voor wie frequent gebruik wil maken van een privéjet. Alle extra zaken die komen kijken bij het bezitten van zo’n toestel, worden namelijk uit handen genomen door NetJets. En ze staan altijd voor je klaar: tot 10 uur van te voren kun je een vlucht boeken.

Lees de rest van het artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s