Vliegvelden zijn doorgaans niet de meest gezellige locaties om je tijd door te brengen. De KLM Lounge op Schiphol Airport brengt daar verandering in. Blue is het nieuwe fine dining restaurant in de Crown Lounge dat een signatuur menu serveert van sterren-chef Joris Bijdendijk (RIJKS*) en onder leiding is gecreëerd door chef Jack Luteijn. Het restaurant is inmiddels geopend voor gasten (7 dagen per week), maar zal in het najaar nog een officiële grote opening houden na het volledig afronden van de lounge. Ik ben komen proeven.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: KLM & Susan Poeder

Verborgen parel

Met onze paspoorten paraat, verzamelen we ons tussen vertrekhal 2 en 3 waarna we begeleid worden naar een verborgen parel achter de douane: het nieuwe fine dining restaurant van KLM in de nieuwe Crown Lounge. Of verborgen… De lounge zelf is niet moeilijk te vinden want die herken je meteen aan de duizenden Delfts blauwe huisjes op Holland Boulevard. De lounge is exclusief toegankelijk voor KLM of Skyteam reizigers (gratis met o.a. Business Class ticket, of met toeslag voor reguliere tickethouders).

Persoonlijke touch

Ook al heb je in dit restaurant een uniek uitzicht op de start- en landingsbaan, je vergeet zo dat jij je op een vliegveld begeeft. Bij binnenkomst krijgen gasten dan ook een persoonlijke host toegewezen die je vertrektijd in de gaten houdt en ervoor zorgt dat de maaltijd binnen de beschikbare tijd geserveerd kan worden. Ontbijt, lunch en diner in luxe sferen – inclusief kaaskabinet, drankenkamer en private dining ruimtes.

Uniek is hier ook het buitenterras, dat nergens anders ter wereld op een vliegveld te vinden is. “Dit was een groot verzoek van onze reizigers,” vertelt Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience bij KLM, “en daar hebben we naar geluisterd. ‘We zitten uren opgesloten in zo’n kist en het zou zo fijn zijn om in tussentijd van de buitenlucht te kunnen genieten’ is wat wij veel hoorden.” Het restaurant komt niet alleen tegemoet aan een breed scala aan culinaire smaken, maar houdt ook rekening met hoe mensen reizen.

Klein en lokaal

Tijdens de perspreview krijgen we een kleine driegangen selectie van het menu. We beginnen met Joris’ signature dish: een tartelette met een rendang van geit, spruitjes, Granny Smith en gelei-stukjes van gember. Hierna volgt de millefeuille van bietjes, omringd door een beurre blanc met een 24 maanden gefermenteerde tomasu: de enige in Europa gebrouwen sojasaus uit Rotterdam. Joris werkt voornamelijk met lokale en authentieke ingrediënten en werkt het liefst met kleine producenten. De tomasu is daar een uitstekend voorbeeld van.

De rest van het artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s