Kortere dagen, nattere straten… Genieten van het weer doen we vanaf nu binnen terwijl het weer buiten als een razende zijn gang gaat. Niets is nu lekkerder dan een goede kop thee onder het genot van bite sized geluksmomentjes. En dat mag best een beetje posh zijn. Voor wie een luxe afternoon tea zoekt, heeft LXRY alvast een ronde door Amsterdam gemaakt en de 4 favorieten op een rijtje gezet. Say hi to tea.

East meets West in Hotel Okura

Verser van de pers ga je het niet krijgen. Sinds vorige week heeft Hotel Okura een nieuwe afternoon tea geïntroduceerd die in de lobby wordt geserveerd. Okura weet met zijn vier toprestaurants als geen ander de Japanse cultuur op culinair niveau naar Amsterdam te brengen en uiteraard kun je dezelfde kwaliteit verwachten bij deze afternoon tea. Arigâteau!

Om het smaakpallet een boost te geven, begin je met een kleine amuse, gevolgd door enkele hartige delicatessen geserveerd met een lichte groene thee. Denk aan een kwarteleitje met limoencrème, tijmsiroop en ikura of tataki van tonijn op een toastje van zuurdesem met gember en soja-mayonaise. Echte showstopper is de derde gang die bestaat uit een ruime selectie aan zoete lekkernijen. Van matcha-hazelnoot-yuzu roulade en peer-limoentaartje met bladgoud (favoriet bij LXRY) tot een chocolade-pecan macaron en een hazelnoot-rum cake uit Nantes. Uiteraard complementeert dit perfect met een glaasje bubbels.

De afternoon tea wordt elk weekend geserveerd tussen 15:00 en 17:00. Prijs: €38 p.p. en de royal afternoon tea met een glas champagne kost €49. Reserveren is noodzakelijk.

www.okura.nl/afternoontea

Lees de rest van het artikel op LXRY.NL hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s