National Geographic Traveler

Je buik rondeten op een van de vele drukbezochte avondmarkten of even helemaal tot rust komen met tai chi in het Peace Park. Leer Taipei kennen in 24 uur!

Vlieg je – met bijvoorbeeld China Airlines – richting Bali, dan zou je zomaar eens het geluk kunnen hebben op een 24-uurs layover in Taipei. Voor sommigen een reden om een kortere, en vaak duurdere, vlucht te boeken. Zonde! Want met een Nederlands paspoort krijg je in Taiwan een gratis visum voor 90 dagen wat betekent dat je deze uren niet hoeft te slijten op het vliegveld. Zie Taipei als een cultureel cadeautje dat wordt bezegeld met een extra stempel in je paspoort.

Er zijn twee manieren om deze stad te bezoeken. De eerste is vooral geschikt als je een overstaptijd hebt van iets meer dan acht uur. Vanaf het vliegveld worden er twee keer per dag gratis half day tours georganiseerd (vertrek 08:00 en 13:30) en deze nemen je mee naar de vijf grootste hotspots van Taipei, zoals de Long Shan tempel, Taipei 101 en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Heb je meer tijd, dan is je tweede optie om de stad op eigen houtje te verkennen.

Aankomst: Taoyuan International Airport

Het voordeel van een tussenstop is dat de bagage vaak wordt doorgestuurd naar de eindbestemming. Dus in Taipei geen gesjouw met koffers of backpacks, maar de vrijheid van een kleine rugtas voor een dag. Een taxirit naar het centrum kost zo’n dertig euro, maar de goedkoopste en meest efficiënte manier is reizen met Kuo-Kuang. Deze bus brengt je voor 3,5 euro (retourticket) naar Taipei Mainstation, heeft airconditioning en vertrekt elke tien minuten vanaf het vliegveld.

Lees de rest van het artikel via deze link.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s