Donderdag 25 juni 2020

Mensen met verkoudheidsklachten vermijden lang niet altijd contacten met anderen. Dat blijkt uit het bron- en contactonderzoek van de Gelderse GGD’s. De GGD maakt zich zorgen dat deze lakse houding een tweede piek veroorzaakt en vraagt om meer aandacht voor het belang van zelfisolatie. 

Helen Siers, arts infectieziektebestrijding GGD Noord- en Oost-Gelderland, somt de voorbeelden achter elkaar op: zieke familieleden ontvangen nog visite in afwachting van testuitslagen, mensen bezoeken nog snel een kapper of supermarkt op de dag dat ze zich laten testen. ,,Heel Nederland zou de GGD een handje kunnen helpen door gewoon thuis te blijven bij klachten.”

Dit artikel is te lezen in de regionale edities van DPG Media en is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s