Een eenvoudige, goede Aziatische hap naar binnen werken terwijl je in je zwembroek aan tafel zit. Je zult het bij De Librije niet zien gebeuren, maar het is wel het idee dat Jonnie en Thérèse Boer hebben voor hun nieuwe restaurant Senang. Plannen voor een tweede restaurant op Bonaire lagen al een tijdje op de plank, maar nu gaat het er dan ook echt van komen – crisis of niet. Jonnie: ,,Spannend vinden we het wel, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt.”

Het resort dat verbonden is aan Brass Boer Bonaire, het restaurant dat het echtpaar in 2018 op Bonaire opende, is aan het groeien. Eigenaar Gerrit Tijlhuis bouwt er op dit moment nieuwe villa’s en aan de familie Boer is gevraagd ook een nieuw horecaconcept te bedenken. Wel een andere stijl dan De Librije en veel eenvoudiger, vond Tijlhuis. Zo ontstond het idee voor ‘Senang’, het Maleisische woord voor ‘je lekker voelen’. 

Jonnie legt uit. ,,We gaan niet alleen Maleis of Indonesisch koken. We hebben de afgelopen twintig jaar veel in Azië gereisd en we zijn altijd erg verrast in Korea, de binnenlanden van China en Thailand waar we zulke mooie dingen hebben gegeten. Met mijn dertig jaar kookervaring in combinatie met de Aziatische keuken denk ik echt dat we een mooi ding kunnen neerzetten.”

Met mijn dertig jaar kookerva­ring in combinatie met de Aziatische keuken, denk ik echt dat we een mooi ding kunnen neerzetten”

Jonnie Boer, De Librije en Brass Boer Thuis

Het volste vertrouwen

Thérèse: ,,Het wordt heel mooi en open en uiteraard ook Aziatisch ingericht. Als het concept aanslaat, hopen we dit in de toekomst ook in Nederland te kunnen doen. Maar we beginnen hier.” 

Een nieuw restaurant openen in tijden van crisis, is dat niet spannend? Jonnie: ,,Dat is het zeker, maar we gaan volgend jaar september pas open. Wij hebben er veel vertrouwen in en verwachten dat alles volgend jaar is bijgetrokken.” 

De rest van het artikel is te lezen op bij AD en De Stentor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s