Waarschijnlijk is 3 tot 10 procent van de jongeren wereldwijd chronisch eenzaam. De coronacrisis doet daar nog eens een schepje bovenop. Meer dan de helft van de jongeren tot 25 jaar voelen zich namelijk meer eenzaam dan voor de crisis, dat blijkt uit onderzoek van I&O Research. Vandaag begint de Week tegen Eenzaamheid en model slash content creator slash dancing queen Nochtli Peralta Alvarez vertelt waarom het juist nu belangrijk is om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

OPEN EN EERLIJK

Wie Nochtli’s Instagram en YouTube de afgelopen periode in de gaten heeft gehouden, ziet nu even een andere kant van haar leven. Ze is vooral open over het feit dat ze lange tijd last had van paniekaanvallen en dat ze sinds anderhalve maand therapieën volgt. Nochtli zegt dat ze het taboe op het zoeken van professionele hulp wil doorbreken, maar dat ging niet helemaal vanzelf. 

“Moet ik dan altijd in die happy bubble blijven op social media over hoe geweldig ik me voel? Want dat ben ik niet”

“Ik was in het begin heel erg bezig met wat mensen van mij zouden vinden als ik hierover zou beginnen. Sociale media hebben mij ontzettend veel gebracht, maar de balans was lange tijd zoek. Sinds het nieuwe algoritme bepaalt Instagram of je bovenaan komt te staan op basis van je app-activiteit. Dat is zo’n mindfuck, want Instagram is mijn werk, maar voor mij tegelijkertijd ook persoonlijk. Dus toen ik een tijd niet goed in mijn vel zat en ik geen goede content meer kon maken, wist ik niet wat ik moest doen. Moet ik dan altijd in die happy bubble blijven op social media over hoe geweldig ik me voel? Want zo voel ik me niet. En ik vind het belangrijk om mijn Instagramkanaal niet alleen als business te zien, maar het juist gebruiken als een plek voor inspiratie. Ik wil dan heel open en eerlijk kunnen zijn.”

De rest van het interview is te lezen op funx.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s