About me

Susan Poeder

 

“Door de verhalen van anderen begrijp ik het leven”

Vanuit onze hoofdstad heeft Susan voor verschillende nationale en internationale mediamerken gewerkt zoals National Geographic, BNNVARA, Healthy Magazine, InsideFlyer, HoezoIndo en meer. Met haar crossmediale visie op storytelling laat ze geen enkel detail onbelicht en overtuigt ze met haar enthousiasme haar team hetzelfde te doen. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren uitgebreide managementervaring opgedaan, zoals het coördineren van (online) merkstrategieën, het analyseren van nieuwsberichten en het opzetten van nieuwe formats. Momenteel is ze werkzaam als editor voor LXRY, het tijdschrift van LXRY Media Group. Voor LXRY schrijft ze artikelen voor LXRY Magazine en LXRY.NL, produceert ze korte video’s voor de online kanalen van LXRY TV en Masters of LXRY, en geeft ze richting aan de social media strategie van het luxemerk.

Na het afronden van haar premaster Journalistiek (Communicatie- en Informatiewetenschappen) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, besloot ze toch om haar academische richting af te breken en ‘het veld in te gaan’ als journalist. Susan begon al jong voor de camera, toen ze als 10-jarige reporter op pad ging voor Fox Kids Planet. Na haar stage bij National Geographic deed ze voor het eerst internationaal verslag van de Marslanding vanuit de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA in Darmstadt. Door haar brede kennis voor en achter de camera en technische skills met zowel monteren als schrijven, is Susan niet alleen breed inzetbaar, ze weet ook professioneel te opereren door in te spelen op de behoeftes van haar team.

Susans interesses variëren van wetenschap, duurzaamheid, technologie en filosofie, tot lifestyle, reizen, films en kunst. Heb je een vraag aan Susan? Stel ze hieronder in het webformulier.