Over Poeder Producties

Susan is freelance journalist, tekstschrijver en presentator. Ze produceert crossmediale content op gebied van lifestyle, dagelijks nieuws en wetenschap. Ook kunnen bedrijven bij haar terecht voor copywriting en social media strategieën.

Journalistiek en copywriting

Door verhalen te vertellen, begrijp ik het leven”

Vanuit onze hoofdstad heeft Susan voor verschillende nationale en internationale mediamerken gewerkt zoals National Geographic, BNNVARA, Healthy Magazine, InsideFlyer, HoezoIndo en meer. Met haar crossmediale visie op storytelling laat ze geen enkel detail onbelicht en overtuigt ze met haar enthousiasme haar team hetzelfde te doen. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren uitgebreide managementervaring opgedaan, zoals het coördineren van (online) merkstrategieën, het analyseren van nieuwsberichten en het opzetten van nieuwe formats. Zo ook als editor voor LXRY Media Group. Voor het luxemerk schreef ze artikelen voor LXRY Magazine en LXRY.NL, produceerde ze korte video’s voor de online kanalen van LXRY TV en Masters of LXRY, en gaf ze richting aan de social media strategie van het luxemerk. Tegenwoordig werkt ze freelance als journalist, redacteur en copywriter voor o.a.
Level V, We Are Live, DPG Media en FunX. Daarnaast is ze co-founder van ASpire Fitness Group, samen met Adrián Hernández Tapia.

Na het afronden van haar premaster Journalistiek (Communicatie- en Informatiewetenschappen) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, besloot ze toch om haar academische richting af te breken en ‘het veld in te gaan’ als journalist. Susan begon al jong voor de camera, toen ze als 10-jarige reporter op pad ging voor Fox Kids Planet. Na haar stage bij National Geographic deed ze voor het eerst internationaal verslag van de Marslanding vanuit de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA in Darmstadt. Door haar brede kennis voor en achter de camera en technische skills met zowel monteren als schrijven, is Susan niet alleen breed inzetbaar, ze weet ook professioneel te opereren door in te spelen op de behoeftes van haar team.

Susans interesses variëren van wetenschap, duurzaamheid, technologie en filosofie, tot lifestyle, reizen, films en kunst. Heb je een vraag aan Susan? Ga dan naar de contactpagina.