Video

In dit deel van mijn portfolio worden verschillende videoprojecten weergegeven waar ik in de journalistiek aan heb gewerkt. Van presenteren, tot eigen montages en producties.

National Geographic Channel

Is er ooit leven op Mars geweest? Om die vraag te beantwoorden, besloot Europa om 2016 de missie Exomars te lanceren. Als journalist voor National Geographic Channel reisde ik af naar de ESA in Darmstadt om live verslag te doen van de landing op Mars. In de studio in Antwerpen werd de missie op afstand gevolgd door presentator Eddy Zoëy en planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet.


LXRY TV

Voor LXRY TV ging ik één dag aan het werk als IWC watchmaker bij GASSAN Diamonds.


LXRY TV

GASSAN Masters is een maandelijkse online rubriek op LXRY.NL waar ik achter de schermen duik in de wereld van ambacht bij GASSAN Diamonds. Voor deze productie ging ik op zoek naar de echte waarde van diamanten.


LXRY Magazine

Leegte als nieuwe luxe is een crossmediaproductie bestaande uit een longread voor LXRY magazine en een shortvideo voor LXRY.NL. Voor dit speciale nummer met Studio Drift als gasthoofdredacteur ging ik op zoek naar een nieuwe definitie van luxe want, luxury hoeft niet altijd te gaan over dure auto’s, champagne en de nieuwste modetrends. Ik ging in gesprek met Britse journalist en trendwatcher James Wallman. De auteur van Stuffocation leerde me hoe ik gelukkiger kan worden door minder spullen te kopen.


Uitgelicht

Uitgelicht is een interviewprogramma waarbij inspirerende mediamakers aan de tand worden gevoeld door studenten van de opleiding journalistiek. Tijdens mijn studie werkte ik hier als bestuurslid, eindredacteur en presentator wat mij de mogelijkheid gaf om het programma te vormen. De dagelijkse werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het doen van research, houden van voorgesprekken en interviewvragen bedenken. Het seizoen sloot ik af als presentator in de uitzending met Matthijs van Nieuwkerk. (Video op aanvraag)


Masters of LXRY

Voor Masters of LXRY maakte ik videomontages voor verscheidene online campagnes in de aanloop naar de beurs.


National Geographic

Tijdens ADE Green ondertekenden acht grote festivalorganisaties de Green Deal. Dj Joris Voorn kreeg de eer om de allereerste WasteBoard (een skateboard gemaakt van plastic flessendoppen) te overhandigen aan staatssecretaris Wilma Mansveld. Voor National Geographic maakte ik hierover de crossmediaproductie Feesten zonder afval, bestaande uit een online achtergrondverhaal en een interview met Joris Voorn.

Indië Herdenking Den Haag

Tijdens de Indië Herdenking in Den Haag wordt elk jaar op 15 augustus stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van de oorlog met Japan. Samen met videograaf Armando Ello maakten we deze reportage over de herdenking.


Club HUB

Vanaf het eerste begin ben ik aanwezig geweest bij de ontwikkeling van het online jongerenprogramma Club HUB. Een gevarieerde functie als redacteur waar ik ook werkzaamheden verrichte als coördinator, samensteller en floormanager. Samen met een productie- en redactiestagiair gaf ik om de dag invulling aan de liveshows. Dit deed ik door interviews voor te bereiden, relevante gasten uit te nodigen en nieuwe invalshoeken te zoeken bij het online nieuws voor jongeren.


Fox Kids Planet

Als 9-jarige reporter ging ik door het hele land op pad voor Fox Kids Planet. Hier is voor mij de kiem gelegd voor de journalistiek.